Natuur, duurzaam en gezond

 

Onze kinderen groeien op in  een  landelijke groene omgeving en wij willen hen graag  extra betrekken bij al  het moois dat  de  natuur te bieden heeft. 

Duurzaamheid

Het dak van De Twamêster is voorzien van zonnepanelen en levert ondertussen meer stroom op dan wij kunnen gebruiken.  We proberen zo duurzaam mogelijk met onze materialen om te gaan. Het afval wordt door de kinderen keurig gesorteerd  en plastic verpakkingen worden zo minimaal mogelijk meegenomen naar school.  De leerlingenraad heeft hiervoor een actie op touw gezet: 'Plastic de school uit'.

Hygiëne

Zodra het gaat regenen is  het vanzelfsprekend ook nat in de oase. Er vormen plassen en hier en daar is het blubberig. Dit vinden veel kinderen niet erg. Om de kinderen wel lekker te laten spelen maar toch het gebouw van binnen schoon te houden doen de kinderen van de groepen 3 t/ 8 de schoenen uit.  De vloerverwarming zorgt in de herfst, winter en voorjaar voor lekkere warme voeten. Naast de reguliere dagelijkse schoonmaak komt er drie keer per jaar een groep ouders de school van binnen extra schoonmaken.

Gezondheid

Wij streven de principes van een gezonde school na. De kinderen eten fruit in de pauzes en drinken water. Ze nemen zelf een beker of flesje mee naar school. Er wordt gezond getrakteerd. Ook de leerkrachten krijgen een gezonde traktatie.
 

Vreedzame school

Onze school werkt met het programma van de Vreedzame School. Dit programma levert een bijdrage aan een positief sociaal klimaat en de vorming van actieve en ‘betrokken’ burgers. Ouders en leerkrachten hebben de taak om hun kinderen voor te bereiden op een maatschappij waarin niet alleen lezen en rekenen belangrijk zijn voor succes, maar ook sociale vaardigheden.
Meer informatie

Jeugdconciërges

Op de Twamêster zijn de kinderen samen verantwoordelijk voor de leefomgeving. De jeugdconciërges zorgen voor het schoon en ordelijk houden van het gebouw en de schoolomgeving.
Meer informatie

De Leerlingenraad

De Leerlingenraad is een groep verantwoordelijke leerlingen, democratisch gekozen door de medeleerlingen. Zij denken mee over het beleid op De Twamêster. Zij vergaderen maandelijks met de directeur.
Meer informatie

Koersvast vooruit

De Twamêster is een openbare samenlevingsschool met een fijn pedagogisch klimaat, waar kinderen gelijkwaardig zijn, echt gezien en gehoord worden en ruimte is voor ieders eigenheid. Samen met de ouders en de omgeving streven wij naar inspirerend onderwijs en actief en betrokken burgerschap, want 'Koersvast vooruit, dat doen we samen'.
Meer informatie